För att du ska kunna transportera, servera och lagra stora mängder mat erbjuder vi kantiner och bleck i olika storlekar i vårt sortiment. Blecken och locken är gjorda i rostfritt stål eller polykarbonat. Kantiner och bleck är enkla att rengöra och håller länge, vilket gör dem idealiska för daglig användning i storkök utan problem med slitage. De rengörs enkelt med varmt tvålvatten, desinfektionsmedel eller köksrengöringsprodukter.
Läs mer längre ner på sidan.
Kantiner: Kan hjälpa till att hålla värmen på allt från soppor och såser till grytor och stuvningar, och kan även användas för att förvara kall mat. Vid bufféer och cateringevenemang är de särskilt användbara för att hålla temperaturen under kontroll.
Användning:
Värme: Innan du placerar maten i kantinen bör den vara ordentligt upphettad för att hålla värmen. Förvara kantinerna stängda och öppna dem så sällan som möjligt, både ur värme- och hygiensynpunkt.
Säker temperatur: Över 60 grader för att undvika bakterietillväxt, och under 4 grader för kall mat för att hålla livsmedelssäkerhet.
Förtätning: Håll kantinerna tätt förslutna för att förhindra läckage vid transport och kontrollera regelbundet packningar och tätningar för att säkerställa att de är i gott skick.
Skyddshandskar: Kantinerna kan bli varma, så använd skyddshandskar för att undvika brännskador.
Bleck: Används främst till bakning, grillning och stekning. De är användbara för stora mängder mat och passar för kött och grönsaker. Även vid bakning kan de komma till nytta. Bleck är lätta att fylla och ta med sig, samt smidiga när gäster ska ta mat själva.
Användning:
Smörjning: Smörj blecken ordentligt eller täck dem med bakplåtspapper för att förhindra att maten fastnar.
Skyddshandskar: Bleck kan bli heta, så använd gärna stekspadar eller grilltänger vid mathantering för att undvika brännskador.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen