• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Kantiner & Bleck

För att du ska kunna transportera, servera och lagra stora mängder mat så erbjuder vi kantiner och bleck i olika storlekar i vårt sortiment. Blecken och locken är gjorda i rostfria material och kantinerna samt deras lock är tillverkade av materialet polykarbonat. Kantiner och bleck är enkla att rengöra och håller länge. Därför kan de användas dagligen i storkök utan att behöva tänka på slitage. De rengörs enkelt med varmt tvålvatten, desinfektionsmedel eller köksrengöringsprodukter.

Läs mer längre ner på sidan.
Kantiner kan hjälpa till att hålla värmen på allt från soppor och såser till grytor och stuvningar. De kan också användas för att förvara kall mat. Vid bufféer och cateringevenemang kan de vara särskilt användbara, eftersom de håller temperaturen under kontroll.

Innan du placerar maten i kantinen bör den vara ordentligt upphettad, för att den ska hålla värmen. Kantinerna bör också förvaras stängda och det är bäst att undvika att öppna dem så sällan som det går, både ur värmesynpunkt och hygiensynpunkt. Över 60 grader är en säker temperatur att hålla för varm mat för att undvika bakterietillväxt. Under 4 grader gäller för kall mat för att den ska hålla livsmedelssäkerhet. Att hålla kantinerna tätt förslutna förhindrar även läckage av mat vid exempelvis transport. Av samtliga anledningar bör det också ske en regelbunden kontroll av kantinerna, för att se till att packningar och tätningar är i gott skick. Tänk också på att kantinerna i sig blir varma och använd därför skyddshandskar för att undvika brännskador.

Bleck används främst till bakning, grillning och stekning. De är användbara för stora mängder mat och passar för kött och grönsaker. Även vid bakning kan de komma till nytta. Bleck är också lätta att ta med sig och enkla att fylla samt ställa fram när gäster ska ta mat själva. Bleck bör smörjas ordentligt eller täckas med bakplåtspapper. På så sätt fastnar inte maten i dem. Även bleck kan bli heta, så använd gärna stekspadar eller grilltänger vid mathantering för att undvika brännskador.
Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen