• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Överhettningsskydd

Vi har ett brett utbud av överhettningsskydd som passar till köksapparater som ugnar, fritöser, spisar, vattenbad och grillar. Dessa är viktiga säkerhetsfunktioner eftersom de förhindrar att skador eller bränder uppstår på grund av att värmen i apparaterna har blivit för hög.

Läs mer längre ner på sidan.
Överhettningsskydden fungerar lite olika beroende på vilken apparat de är gjorda för men generellt kan man säga att de har några olika funktioner. För att från början kunna upptäcka en överhettning så placeras en temperatursensor som kontinuerligt mäter temperaturen i exempelvis motorn eller värmeelementet i en apparat. Det beror på att det är de delarna som kan bli för varma. För att sensorn ska veta när den ska reagera så ställs ett gränsvärde in från start. Om den maxtemperaturen nås eller överstigs så aktiveras överhettningsskyddet, vilket stänger av apparaten genom att strömtillförseln bryts eller stryps.

Efter att överhettningsskyddet har fyllt sin funktion, så kan apparaten påbörja sin nedkylning. Förutom att bryta strömmen så kan fläktar eller kylkroppar hjälpa till i den processen, för att temperaturen ska kunna sjunka så snabbt som möjligt. När det är gjort så kan överhettningsskyddet återställas igen. Användaren till skyddet kan behöva trycka på en knapp för att manuellt återställa skyddet. Om strömmen har brutits så krävs det en återanslutning till den källan.

Det är alltid viktigt att följa de instruktioner och rekommendationer som följer med från tillverkaren i alla situationer då du ska använda en köksapparat. På så sätt gör du ditt bästa för att säkerställa att överhettningsskyddet är pålitligt och fungerar korrekt om fara uppstår.
Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen