• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Vevhusvärme

Vevhusvärmare används i kompressorer som förekommer i kommersiella kyl- och fryssystem. De har huvudsakligen tre funktioner; avfrostning, effektivitet och prestanda samt att förhindra oljeförtjockning.
När det kommer till avfrostning så bidrar kompressorerna till att cirkulera kylmediet och hålla en låg temperatur. Vevhusvärmarens uppgift är att hålla kompressorn varm samt för att förhindra att is bildas och frost ansamlas. Om det bildas fukt i luften nära kompressorn under drift, så kan den kondenseras och bilda is på kompressorns insida. I värsta fall kan kompressorn ta skada av detta men den kan också bli ineffektiv.

Effektiviteten och prestandan kan bli bättre eftersom vevhusvärmaren kan hålla kompressorn vid en så bra driftstemperatur som möjligt. Inte bara under varma perioder utan även kalla. Den inre friktionen och risken för kondens samt isbildning minimeras. När kompressorn fungerar optimalt så upprätthålls livsmedelssäkerheten eftersom den håller en korrekt temperatur i ett kylskåp eller frysskåp.

Om en olja får en för låg temperatur kan den förtjockas, vilket innebär att den blir trögflytande och därmed kan påverka smörjning samt en effektiv funktion. Vevhusvärmaren ser till att oljan i kompressorn håller en så pass hög temperatur att oljeförtjockning kan undvikas, eftersom den då får rätt konsistens.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen