• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Kapillärrör

Här hittar du våra kapillärrör samlade i olika dimensioner. Utforska vårt sortiment nedan för att hitta de perfekta kapillärrören för ditt system.

Användningsområden kapillärrör

Kapillärrör används främst inom kyl- och klimatindustrin för att reglera temperaturen i olika applikationer, såsom kylskåp, frysar, luftkonditioneringssystem och värmepumpar. Deras kompakta storlek och effektiva kapillärfunktion gör dem idealiska för användning i trånga utrymmen och i system där exakt temperaturreglering är avgörande.

Funktion och arbetsprincip

Kapillärrör är tunna rör tillverkade av material som koppar eller aluminium, vanligtvis med en diameter på mindre än 1 millimeter. Deras främsta funktion är att transportera kylmedium, såsom köldmedium eller gas, genom kyl- och klimatsystem för att reglera temperaturer.

De fungerar genom kapillärkraft som man kan höra på dess namn. När kylmediet cirkulerar genom kapillärröret, skapas en tryckskillnad som driver vätskan genom systemet, vilket resulterar i kylningseffekten.

 

Installation och underhåll av kapillärrör

Installationen av kapillärrör kräver noggrannhet och precision för att säkerställa en korrekt funktion av kyl- och klimatsystemet. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar och att använda lämpliga verktyg för att klippa och montera rören. Regelbunden inspektion och underhåll av kapillärröret är också viktigt för att säkerställa att systemet fungerar optimalt och att undvika eventuella läckage eller försämring av prestanda över tid.

Kapillärrör spelar en avgörande roll för att möjliggöra effektiv temperaturreglering i kyl- och klimatsystem. Deras användning sträcker sig över olika industrier och applikationer och deras pålitliga prestanda gör dem till en oumbärlig komponent i moderna kylsystem. Genom att förstå deras funktion och korrekt installation och underhåll kan man säkerställa långvarig och effektiv användning av kyl- och klimatutrustning.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen