• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Avfrostningsvärmestavar

I vårt sortiment nedan så finner du olika avfrostnings-värmestavar och avfrostnings-värmeelement. Dessa är vanligt förekommande i frysskåp och frysdiskar då deras funktion är att förhindra isbildning i och runt förångaren. Med hjälp av sådana stavar och element uppnås en jämn och effektiv värmenivå.

Läs mer längre ner på sidan.
Förutom att smälta is som har bildats i frysskåpet eller frysdisken, vilket i sin tur gör dessa enklare att rengöra och underlättar en fortsatt god prestanda, har avfrostnings-värmestavar och avfrostnings-värmeelement funktioner som att spara på energi. Eftersom en effektivare drift kan upprätthållas behöver kylsystemet inte arbeta lika hårt för att fortsätta hålla temperaturen på en jämn och lagom nivå. Minskad energianvändning innebär ju en lägre elkostnad.

Is som fryser fast i frysen kan orsaka skada på lameller, rör och övrig utrustning. Genom att undvika detta så förlängs livslängden på frysskåpet eller frysdisken. Sist men inte minst besparar avfrostnings-värmestavar och avfrostnings-värmeelement en hel del underhållstid, eftersom du annars skulle behöva frosta av frysen manuellt. Dessutom slipper du översvämning av vatten som lätt bildas vid manuell avfrostning.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen