• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Säkringar

För elsäkerheten i ett storkök utgör säkringar en viktig faktor. Vid överbelastning, kortslutning eller andra fel som kan uppstå, så är säkringar nödvändiga för att skydda elektriska system och apparater mot potentiella skador. Kylskåp, frysar, ugnar, köksfläktar och mixrar är exempel på högeffektiv utrustning som finns i storkök. Utan rätt antal och rätt anpassade säkringar påverkas skyddet av dessa negativt.
Vilken typ av säkring som behövs i köket, väljs utifrån vilken sorts elektrisk utrustning och vilka kretsar som behöver skydd. Motorskyddsbrytare används för precis hur det låter; för att skydda motorer som kan finnas i storkök. För att skydda stora trefasiga motorer och annan högspänningsutrustning används trefassäkringar. Belysning är ett exempel på lågspänningsutrustning och för den behövs en lågspänningssäkring. Även små motorer så väl som andra mindre apparater behöver den sortens säkring.

Olika kök är såklart olika nybyggda och moderniserade. I moderna storkök förekommer ofta automatsäkringar och dessa bryter strömmen automatiskt när en kortslutning eller överbelastning upptäcks. Det är otroligt viktigt att skydda inte bara utrustning utan även människor från farliga jordfel. Detta görs med hjälp av jordsäkringar. Sist men inte minst finns så kallade överspänningsskydd, som är viktiga om elektrisk utrustning utsätts för plötsliga spänningstoppar eller till och med blixtar.

En utbildad elektriker behöver installera säkringarna, så att belastningen och strömstyrkan är korrekta. De bör också kontrolleras regelbundet, då de kan behöva bytas ut någon gång. Säkringar ska också märkas rätt så att det lätt kan identifieras vad de hör till vid exempelvis underhåll eller felsökning.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen