• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Rengöring

Att rengöra fläktförångare och kondensorer är viktigt av flera olika anledningar. Fyra av dessa är att upprätthålla optimal prestanda, spara på energi, uppnå en längre livslängd för systemet och uppnå så god effektivitet som möjligt.

Läs mer om samtliga faktorer längre ner på sidan.
En fläktförångare som är ren kan uppnå en effektiv funktion för att ge optimal kylning eller värmeöverföring. Damm, smuts och andra föroreningar kan bidra till minskat luftflöde och försämrad överföring av kyla. I sin tur kan detta leda till att kyl- eller värmesystemet fungerar dåligt och behöver mer energi för att önskad temperatur ska uppnås.

Effektivitet leder också till energibesparing. Detta beror på att det blir mindre belastning på systemet. Driftkostnaderna kan dessutom sänkas över tiden. Eftersom olika föroreningar även kan påverka fläktförångarens livslängd så är det ytterligare en anledning till att regelbundet rengöra den. Föroreningarna kan nämligen bygga upp sig på förångarelementet, där de kan orsaka både korrosion och blockeringar. Detta kan få
konsekvenser som överhettning av systemet, överbelastning på fläktmotorer, kompressorer och andra mekaniska problem.

Eftersom damm och andra partiklar kan spridas ut i luften och cirkuleras inom ett utrymme, så kan det påverka livsmedelssäkerheten. En ordentligt underhållen förångare gör att systemet arbetar effektivare samt när fläktförångaren rengörs så bidrar det till en god luftkvalité. Detta gäller särskilt för personer med allergier och andningsproblem.

Ett bra sätt att underhålla fläktförångarens prestanda är att sätta upp rutiner för rengöring och underhåll, så att detta sker på regelbunden basis.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen