• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Strömbrytare

Hos oss hittar du tre kategorier av strömbrytare; vridströmbrytare, vippströmbrytare och kamströmbrytare. Vi har även olika tillbehör.

Läs mer längre ner på sidan.
Vridströmbrytare är designade så att de har en vridknapp som går att roteras för att en elektrisk krets ska öppnas eller stängas. Användningsområdena för vridströmbrytare är bland annat ljusstyrning, ventilationskontroll och uppvärmning.

Vippströmbrytare kan även kallas för växelströmbrytare och har oftast två positioner för att slå på eller av någonting. Denna typ av strömbrytare är oftast användbar för att styra strömtillförseln. Vippströmbrytare används också till de flertalet elektriska apparater som du kan finna i ett storkök. De kan ha från en till tre poler och det är viktigt att välja strömbrytare utefter vad den ska användas till, eftersom strömbrytare kan skilja sig åt gällande vilken kapacitet för strömförsörjningen de har, IP-klassningen och temperatur-begränsningarna.

Kamströmbrytare kan också beskrivas som rotativa strömbrytare. Denna typ har en roterande kam som styr de elektriska kretsarna. Precis som för andra strömbrytare har de olika antal positioner och antal poler. Det som avgör vilken typ av kamströmbrytare som behövs är hur många kretsar eller elektriska beståndsdelar som ska styras av strömbrytaren. I kök används kamströmbrytare vanligtvis för att styra spisar, ugnar och fritöser men används även för andra apparater. För att justera utrustningens temperatur är kamströmbrytaren utmärkt.

För alla strömbrytare gäller att det är viktigt att hålla dessa rena och underhållna för att säkerheten ska vara så bra som möjligt. Se också till att en utbildad elektriker installerar strömbrytaren.
Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen