• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Fritöskorgar

Hos oss hittar du fritöskorgar i olika storlekar från välkända märken som Electrolux, Wery, Marreno och Fri-Fri. Vi har även smulsikt till korgarna. Fritöskorgarna är gjorda i rostfritt eller förkromat stål. Det vanligaste materialet är just rostfritt stål, eftersom det är hållbart, har värmebeständighet och skyddar bra mot korrosion som frätning och rostangrepp. Andra fördelar är att materialet håller en jämn värmefördelning och att det är lätt att rengöra, vilket är viktigt ur hygiensynpunkt.

Läs mer längre ner på sidan.
Handtagen har ett skydd så att användaren inte bränner sig. Vid rengöring av korgen bör den ha svalnat helt först. Skador kan uppstå om den blötläggs medan den fortfarande är varm. Varmt tvålvatten tar bäst bort fett och smuts.

De små hålen eller näten i korgarna gör att oljan kan komma åt allt innehåll och ordentligt dräneras när korgen lyfts upp ur den. De är också designade att förhindra maten från att fastna i korgen.

Det är viktigt att hantera fritöskorgarna på ett så säkert sätt som möjligt för att skador inte ska uppstå. Att använda skyddshandskar vid hanteringen av korgen kan förhindra att händerna skadas av oljan eller den upphettade korgen. Var också noga med att använda rätt mängd olja och att inte överstiga en viss temperatur på den, då det inte bara skyddar mot skada utan även brandrisk. Hanteringen av fritöskorgen bör också ske långsamt och uppmärksamt på eventuell kondens på korgen. Du kan med fördel ställa korgen på en fatklädd platta som den överflödiga oljan kan droppa av på. Placera alltid korgen på en brandsäker yta som inte är för nära en värmekälla.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen