• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Startkondensatorer

Startkondensatorer är elektriska komponenter som används för att ge extra kraft vid uppstart av elmotorer och andra apparater vid startmoment. Dess huvudsakliga funktion är att tillfälligt lagra och frisätta elektrisk energi för att ge en initial kraftpåverkan och därigenom starta upp enheten smidigt och effektivt. Se vårt urval nedan.

Funktionalitet startkondensatorer

I elmotorer fungerar startkondensatorer genom att ge en extra kick av energi vid starten. När motorn startar, laddar startkondensatorn upp sig och kopplar sedan in sig i kretsen för att öka momentet och därigenom hjälpa motorn att övervinna det inledande tröghetsmotståndet och starta rotationsrörelsen. När motorn väl har startat, kopplas startkondensatorn bort från kretsen för att undvika överbelastning och överspänning.

Användningsområde 

Startkondensatorer används främst i olika typer av elmotorer med höga startkrav, såsom luftkonditioneringssystem, pumpar, kompressorer och verktygsmaskiner. Dessa komponenter spelar en avgörande roll för att säkerställa en smidig och pålitlig uppstart av enheten och för att förlänga motorns livslängd genom att minska slitage och tryck vid start.

Genom att använda startkondensatorer kan man optimera prestanda och tillförlitlighet i elmotorer och andra apparater med höga startmoment och säkerställa en effektiv och problemfri drift under olika förhållanden och belastningar.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen