• Snabba leveranser (1-3 dagar)
  • Frakt från 49 kr

Tövattenelement

I vårt sortiment nedan så har vi en rad olika produkter under namnet tövattenelement. För att kunna detektera vätskenivån i en behållare så kan flottförbrytare användas. En flytkropp inuti flottförbrytaren stiger eller sjunker när nivån förändras och en elektrisk krets blir då bruten eller sluten. Kylskåp samt frysar är exempel på apparater som dessa används till, för att avdunsta överflödigt vatten.

Vi har även självreglerande värmestavar, vars funktion är att generera värme när de kommer i kontakt med vatten. Detta görs genom att det passera elektrisk ström genom en så kallad resistiv ledare. En självreglerande värmestav kommer till användning när det inte finns någon nivåsensor eller tillkopplad termostat.

Kondensattråg används i kombination med frysar, kylar eller luftkonditioneringssystem, där samlar det upp kondensvatten som bildas när luften blir nedkyld. Vattnet leds ut genom en avloppsslang eller ett avrinningssystem kopplat till kondensattråget. I det fallet det ej finns något avlopp i närheten används ett tövattenelement för att avdunsta vattnet eller en kondensatpump för att leda bort vattnet.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen